lördag 20 mars 2010

Vilket märke blev det från industriavtalet? -Splittring!

Industrins tjänstemän och ingenjörer lät sig luras(länk här). De "opartiska" ordförandena kom igår med ett bud som vars syfte var att splittra den enade front facken hade i avtalsrörelsen. Unionen och Sveriges Ingenjörer högg som en svulten 1,5 kg gädda och lämnade arbetarna i sticket.

– "Det är mycket som har varit väldigt, väldigt svårt i årets avtalsförhandlingar och som fortfarande är svårt. Men vi har kommit fram till att det här är ett bra avtal för våra medlemmar", säger Cecilia Fahlberg, Unionens förbundordförande.
Hon ser dock fram emot fortsatt samarbete med LO-facken, men just nu är det stora skillnader mellan de olika grupperna beroende på att det går olika bra för olika sektorer.

Det är ju prima facklig retorik, om mina behov tillfredsställs kan de andra klara sig själva. Att mina behov tillfredsställs på deras bekostnad finns det ingen anledning att reflektera över.
Det gemensamma krav om kontroll på nyttjandet av bemanningsföretag försvann mot 2,6 procent i plånboken. Det är ju klart att det är knappast tjänstemän och ingenjörer som ersätts med bemanningsarbetskraft!
Att budet innehöll en säkring av medel för kompetensutveckling kan behövas, de kan ju skicka sina förhandlare på en kurs i facklig solidaritet!

2 kommentarer:

  1. manuell pingback
    http://scabernestor.blogg.se/2010/march/fackliga-loftet-bara-skin-deep-hos-vissa.html

    SvaraRadera
  2. scaber nestor beskriver det bra på sin blogg. Det verkar behövas lite ordning i leden, ibland!

    SvaraRadera