måndag 22 februari 2010

KD och Alliansens kristendomism!

Som första inlägg kommer en reaktion på Mikael Oscarsson(KD)och hans åsikter om varför skolverket agerar fel när de vill "reducera kristendomen till en religion bland andra" (http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=2-AV_ID=1017514,00.html?from=puff).
Herr Oscarsson inleder med att säga att historien skrivs av segraren, för att sedan hävda att sossarna skrivit historien i skolan(Timbro). Med vilken logik vill han då motivera att kristendom ska dominera i undervisningen om det nu är så fel att segraren skriver historia?
Att kristendom får ses som segrare i någon slags ideologisk kamp i västerländsk hegemoni, är väl ganska klart. På vilket sätt är den segraren bättre än någon annan?
Ett annat problem för Herr Oscarsson är att gud kanske inte finns, däremot finns kristendom. Om en dominerande -ism kan påverka en region tillräckligt ska alltså denna hegemoni få reproduceras i skolan? En lustig konsekvens av ett sådant resonemang är att man får förmoda att KD tycker att ryska barn ska studera kommunism som den främsta av världsordningar, eller att spanska barn ska studera Francos variant på samhällsordning som den främsta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar