söndag 13 februari 2011

Duktiga flickor och busiga pojkar!

Lärarnas tidning(lf) jämför nationella prov och slutbetyg och konstaterar genusskillnad! Artikeln finns här! LR lämnar ett pressmeddelande här!

Båda går lite i fällan!!!
Det är ju ingen nyhet att flickor får högre betyg än pojkar i skolan! Att det skär rakt igenom hela utbildningsspektrat är också känt. Att skillnaden är större i betyg än på nationella prov(men ändå likartad), vilka utgör en del av betygsunderlaget indikerar väl endast att de fungerar som en bra prognos! Varefter flickor lyckas vara bra på resterande moment medan killarna inte klarar det, varför skillnaden växer!

Gammal skolverksrapport här!

Alternativet är att det sätts fel betyg av lärarna, utom i idrott och hälsa för där har killarna bäst betyg! Aningen underlig vändning!

En annan rolig tvist i skolverksrapporten ovan, är könsaspekten på de anställda i skolan, den dementeras visserligen när det gäller lärare men ses som outredd när det gäller den 50 procentliga ökningen av kvinnliga skolledare!!
Här skulle man kunna fråga sig om antalet rektorer på högstadium och gymnasium med förskolelärarexamen har ökat och hur det påverkat, om man vore LR-retoriker!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar