lördag 4 september 2010

Ber om ursäkt, sommarlov och träig debatt!

Jag måste säga att som lärare och radikal LR:rare är den politiska debatten märkvärdigt slö. Majoren vill tvinga föräldrar till skolan om deras barn missköter sig, vidare vill han förbjuda religiöst täckta ansikten! Hallå, nivå!
Dessa problem löses knappast på dessa sätt, däremot har major´n en poäng att föräldrars uppfostringsansvar kanske också sträcker sig till den sociala sfären och att både elev och lärare ska kunna se varandra i ögonen är antagligen pedagogiskt som rättsligt nödvändigt.
Att jag inte har skrivit på denna blogg beror som sagt på sommarlov, vilket är en nödvändig rättighet för att orka som lärare.
Därför ses alla angrepp på bilaga M i AB som lärarfientliga. Notera detta de av er som ser en ekonomisk fördel i bilaga 6 i senaste HÖK (10:an). Att gå med på en avvikelse från bilaga M utifrån bilaga 6 i HÖK 10 hjälper bara arbetsgivaren att i framtiden angripa bilaga M ännu mer. Akta er, de vill köpa er! Om inte annat för att bevisa att ni kan bli köpta, det är gemen arbetsgivartaktik á la sågverksbaronerna längs Norrlandskusten. Att lärarförbundet utbrister efter avtalsförhandlingarna "Äntligen har lärarna fått mer" får stå för dem. De verkar också ute i kommunerna vara aktivast för att hitta vägar till dessa avvikelser.
Jag kommer i min kommun ur ett fackligt solidaritetsperspektiv säga NEJ så länge jag kan.

Som sagt ursäkta frekvensen på inläggen! För att återknyta till den politiska ansatsen i början av detta inlägg så, den enda som sagt ngt vettigt i valdebatten när det gäller skolan är Lars Ohly som säger: "Bort med vinsten på skattefinansierad verksamhet". Majoren har visserligen sagt att skolan behöver förstatligas, men det var innan valdebatterna(knappast ngt han driver valpropaganda på). Dessutom förutsätter jag att Ohly är för förstatligande, även av skolan!!